UlenhofTheater: Zero, The Generation
Bericht geplaatst op: 13-2-2020

19, 20 en 21 februari speelt het UlenhofTheater ‘Zero, the generation’. 
Inloop: 19.30 uur. Aanvang: 20.00 uur.

Een muziek-theatervoorstelling over de generatie waar de spelers, muzikanten, bouwers en technische crew zélf onderdeel van uitmaken, Generatie Z. Ook wel Generatie Zero.

Na ‘Icarus’ (2018) en ‘Momo’ (2019) - beide stukken gebaseerd op een jeugdroman -schreven regisseurs Adrie Mesch en Marleen Stein dit jaar een script op basis van improvisaties en teksten van de spelers zelf, die in de repetities op vrijdagmiddagen vanaf november 2019 werden opgetekend. Dat waren vooral ervaringen en teksten die gingen over het bestaan van tieners in 2020: hun dromen, hun angsten, het plezier, de toekomst, maar vooral ook hun leven in het hier en nu: 
‘Wat is het om tiener ‘anno nu’ te zijn?’ 
Vanuit al die teksten en improvisaties ontwikkelde het regieteam scènes, dansstukken, muzieknummers, spoken word etc. Dat werd uiteindelijk de voorstelling ‘Zero, the generation’. Een korte maar krachtige voorstelling.
De rollen liggen dit jaar dus dicht bij de spelers zelf.
Ondersteund door een puike band, een decorploeg, de technische crew en het regieteam -dat ook dit jaar weer volledig wordt bemenst door oud-leerlingen - wordt het Ulenhof drie avonden overspoeld door Generatie Z.
Zo’n 40 spelers en muzikanten vertellen over hún generatie. 
De generatie die de toekomst vorm moet gaan geven.Spelend, dansend en zingend, wellicht confronterend.
De voorstelling is recht voor z’n raap in ieder geval. 
Ook is het dromerig, amusant en vol verbeeldingskracht.


Terug
Contact

Bizetlaan 86
7002 LZ Doetinchem
0314 378787

info@ulenhof.nl
www.ulenhof.nl

Twitter:
@ulenhofcollege