Projecten

Ontwerp driewieler voor jongeren met een lichamelijke beperking (mei 2017)
Leerlingen uit klas 2 Havo/VWO hebben voor de firma van Raam uit Varsseveld een aangepaste fiets ontworpen.

Een nieuw design van een driewieler voor jongeren met een lichamelijke beperking in de leeftijdsgroep van 12 tot 16 jaar. De prijzen werden uitgereikt door algemeen directeur van de onderneming dhr. Jan-Willem Boezel en industrieel productontwerper Oliver Davina.

Technasiumteam Ulenhofcollege wint Eureka!cup finale! (mei 2017)
Het team “The Flying Doctors” bestaande uit 6 technasium leerlingen klas 3: Florien, Veerle, Aron, Wiebe, Sem en Pim wisten in een deelnemersveld van 28 teams de eerste plek te behalen!

De opdrachtgever, de Universiteit van Twente, had voor deze landelijke Eureka!cup wedstrijd een opdracht uitgeschreven met als titel “Hightech Human Touch”. Leerlingen uit leerjaar 3 kregen hierbij de opdracht om nieuwe operatie instrumenten te ontwerpen, die kwaadaardig weefsel optimaal kunnen verwijderen uit de buikholte d.m.v. snijden, grijpen & verplaatsen.

3M Science Challenge (maart 2017)
De technasiumleerlingen Julia, Lauren, Cody en Myron uit klas TV2a van het Ulenhofcollege hebben de eerste plaats behaald tijdens de 3M finale Netwerk Gelderland.

De 3M Science Challenge is een landelijke wedstrijd voor leerlingen van middelbare scholen, die draait om creativiteit, vindingrijkheid en innovatie.

Nieuwe speelmogelijkheid voor Skyzone (oktober 2016)
In de week van 3 oktober zijn de O&O groepen uit klas 1 voor hun tussentijdse evaluatie op bezoek geweest bij Skyzone. De leerlingen ontwerpen voor Skyzone een nieuwe speelmogelijkheid.

Bijzonder brood voor morgen (december 2015)
Op 7 en 8 december was bakker Wiltink op school om de derde klassen O&O een cursus broodbakken te geven in het kader van het project 'Bijzonder brood voor morgen'.

Ulenhofcollege
Vondelstraat 5
7002 AN Doetinchem
0314 378787

info@ulenhof.nl
www.ulenhof.nl

                                 
website is gerealiseerd door Heutink ICT