Cricket team door naar finale
Bericht geplaatst op: 23-5-2019

Dinsdag 17 mei gingen we met 8 leerlingen uit TV2A en TV2B naar de Salland Cricket Club te Deventer om daar de voorronde van het NK cricket te spelen voor TTO scholen. De vertegenwoordigende scholen kwamen uit: Drachten, Assen, Zwolle, Emmen, Apeldoorn en Doetinchem.  We doen al verscheidene jaren mee maar wisten nog nooit door te dringen tot het hoofdtoernooi. Dit jaar wilden we een gooi gaan doen naar een finale plek die recht geeft op deelname aan het hoofdtoernooi in Utrecht.


De dag was prachtig begonnen met een mooi waterig zonnetje. We vertrokken om half negen vanaf school met twee auto’s en toen we aankwamen bij de mooie accommodatie van de cricketclub in Deventer gaf de thermometer een mooie 18 graden aan. 

De leerlingen van 6 verschillende scholen uit het noorden en oosten van het land kregen eerst van professionele cricketers uit binnen- en buitenland (Australië, Engeland en Zuid- Afrika) een clinic, zodat ze wat beter beslagen ten ijs zouden komen.

Na een uur oefenen was het dan zover en begonnen we aan onze eerste wedstrijd van de vijf in het totaal. De eerste wedstrijd was tegen het Carmel college uit Emmen. Felicity, Carmen en Lars uit TV2A en Rienke, Josephine, Henk, Wiebe en Floris uit TV2B waren de spelers die het vandaag moesten doen voor het Ulenhof College.

De eerste wedstrijd verliep erg goed en we wonnen uiteindelijk vrij makkelijk. De eerste drie punten waren binnen. Naast een beker voor de 1e en 2e plek was er ook een prijs voor de school die uitblonk in “the use of English” gedurende het hele toernooi.De 2e wedstrijd tegen het RSG wonnen we ook overtuigend en je zag dat er binnen de ploeg iets van geloof binnensloop. “Zou het dan echt een keer gaan lukken dit jaar?”……… Na de lunchbreak, die we luisterend naar muziek van Josephine en voetballend doorbrachten, moesten we aantreden tegen ‘de Friezen’ uit Drachten. Ook deze pot wonnen we overtuigend … Wat gebeurt hier? 

De 4e wedstrijd, tegen het Vincent van Gogh lyceum uit Assen zou een lastige blijken, maar ook deze trokken we over de streep! Maar omdat op een ander veld ook werd gewonnen door een ploeg waar het niet van verwacht werd die laatste wedstrijd toch nog een hele belangrijke. Zouden wij dik verliezen dan konden we als nog naast de titel grijpen. 

De Finale was tegen het KSG uit Apeldoorn, samen met het RSG hadden zij beide 1 wedstrijd verloren. Het KSG mocht aan slag beginnen en wij moesten fielden. Het leek wel of er behoorlijk spanning stond op onze jongens en meisjes want de makkelijkste ballen gingen mis deze wedstrijd. We gingen dan ook met een achterstand van 261 punten de 2e helft in. Onze eerste 6 ‘batters’ (oftewel: slagmensen) haalden slechts summier punten binnen tot dat Henk en Floris als laatste duo aan slag moest. De ene na de ander bal vloog het ‘stadion’ uit en zo verloren wij deze wedstrijd maar met slechts 13 punten verschil.

Zodoende werden wij op doelsaldo ruimschoots eerste en mochten we de Cup mee naar huis nemen en hebben wij ons geplaatst voor de finale van het NK te Utrecht op donderdag 27 juni! Er werd dus deze dag Ulenhof geschiedenis geschreven. Voor het eerst dringen we door tot de laatste 12 teams van Nederland. 


Terug

Contact

Bizetlaan 86
7002 LZ Doetinchem
0314 378787

info@ulenhof.nl
www.ulenhof.nl

Twitter:
@ulenhofcollege