Arnoud wint schrijfwedstrijd ‘De Mooiste tijd!?
Bericht geplaatst op: 6-2-2019

In eerste instantie noemde Arnoud uit V4C het ‘jammer’ toen hij afgelopen vrijdag 1 februari tijdens de prijsuitreiking van het schrijfproject De mooiste tijd!?’ als een van de beste drie verhaalschrijvers naar voren werd geroepen. Maar toen hij uiteindelijk als winnaar uit de bus kwam en samen met zijn oma Sien in de bloemetjes werd gezet, was hij stiekem toch wel een beetje trots. 

Arnoud won de wedstrijd met zijn verhaal ‘Verstopt’ waarin hij de lezer meeneemt in een herinnering van Sien aan een inval van de Duitsers op hun boerderij tijdens de Tweede Wereldoorlog, die op zoek waren naar haar broer. De jury prees het verhaal om zijn ongelofelijk sterke spanningsopbouw en vergeleek het zelfs met een filmscenario. 

De feestelijke afsluiting van het schrijfproject “De mooiste tijd!?" in de aula op 1 februari kende een grote opkomst met een aanwezigheid van 90 leerlingen en 50 ouderen. De middag werd gepresenteerd door theatermaker en -docent Boaz Boele die de zaal rond ging en de ouderen en leerlingen prikkelende vragen stelde over hun interviewervaringen. 

De afgelopen weken werkten de leerlingen van vwo 4 en havo 4 aan het schrijfproject in samenwerking met Lang Leve Kunst en Noaberschap van de Gruitpoort. Tijdens dit project interviewden zij 65-plussers uit hun eigen omgeving over hun puberteit. Was de puberteit wel zo’n mooie tijd? De opdracht was om een mooi persoonlijk verhaal bij de oudere naar boven te halen. In de lessen Nederlands oefenden zij vervolgens met verhaaltechnieken om deze herinneringen tot leven te wekken op papier. 

Vrijdag 8 februari zal de aula opnieuw gevuld worden met oud en jong: dan vindt de prijsuitreiking van de havo-klassen plaats. We kunnen niet wachten op de herinneringen uit hun pen. Wordt vervolgd. 

Lees hier het verhaal van Arnoud of bekijk de foto's in ons album.


Terug

Contact

Bizetlaan 86
7002 LZ Doetinchem
0314 378787

info@ulenhof.nl
www.ulenhof.nl

Twitter:
@ulenhofcollege