€5700 opgehaald tijdens de bazaar
Bericht geplaatst op: 11-10-2018

Aan de leerlingen, ouders en leraren van het jubilerende Ulenhof, 

Donderdag 15 november rond 2 uur in de middag loop ik het Ulenhofcollege binnen met een doos vol voorlichtingsmateriaal. Met twee schermen is er vooraan in de aula met een paar schermen en twee tafels een hoekje gecreëerd waar ik mijn stand mag inrichten met informatie over het straatkinderenproject in van de Stichting Jales in Davao, Filipijnen. 

Overal om me heen zijn leerlingen druk bezig hun kraampjes in te richten. Terwijl ik mijn Filipijnse vlag en een wandkaart van de Filipijnen ophang en mijn laptop met videoclips van het project aansluit, vraag ik me af of de leerlingen elkaar niet heel erg gaan beconcurreren met veel van hetzelfde. Ik heb de vindingrijkheid van de leerlingen schromelijk onderschat: de diversiteit aan zelfgemaakte hapjes en drankjes kan makkelijk wedijveren met de Doetinchemse horeca. Je kunt je laten opmaken of je nagels laten lakken en er is van alles te koop: van kleine hebbedingetjes tot boeken en vakkundig getimmerde bijen/wespenhotels voor in je tuin. Er is een minipodium waar aanstormend talent optreedt en overal kun je spelletjes doen: de gymzaal is zelfs omgebouwd tot een hal waar je kunt lasergamen en een spookhuis. Het wordt gezellig druk (de leerlingen hebben veel familie, vrienden en kennissen opgetrommeld om naar de bazaar voor het goede doel te komen) en iedereen lijkt zich te vermaken. 

Als ik na zevenen, als iedereen druk aan het opruimen is, van de bazaarcommissie een eerste schatting van de opbrengst verneem, ben ik blij verrast. Wanneer enkele dagen later de eindbalans is opgemaakt, blijkt het eindresultaat €5.700 te bedragen. Dat is een geweldig resultaat! Voor dat bedrag kan in Davao een klas met 28 leerlingen een jaar naar school. 

Namens het bestuur van de Stichting Jales en de kinderen in Davao hartelijk dank aan alle Ulenhofleerlingen voor hun inzet en creativiteit bij de fondsenwerving en aan de jubileumcommissie en de staf van het Ulenhof voor de organisatie, coördinatie en de begeleiding. 

Komend voorjaar ben ik weer in Davao en zal de kinderen daar vertellen over de aktie van hun leeftijdgenoten van het Ulenhof. Ik zal jullie dan ook laten weten hoe het geld besteed wordt. 

Met vriendelijke groeten, 
Henk Ankoné, bestuurslid Stichting Jales en oud-leerling van het Ulenhof (1968-1970)


Terug

Contact

Bizetlaan 86
7002 LZ Doetinchem
0314 378787

info@ulenhof.nl
www.ulenhof.nl

Twitter:
@ulenhofcollege