Afsluitende Meesterproefavond Technasium
Bericht geplaatst op: 26-4-2019

Op woensdagavond 24 april presenteerden Havo 5 en Vwo 6 leerlingen trots en geanimeerd hun Meesterproef aan ouders, opdrachtgevers, docenten en andere belangstellenden. De Meesterproef is het sluitstuk van het examen O&O (Technasium). Het werd een uitermate gezellige avond waarin de aanwezigen van alles te weten kwamen over:

• Westendorp Tiny-houses.
• Een diervriendelijke wachtkamer bij Graafschap dierenartsen
• Een mobiele presentatieruimte voor Zlimthuis, 
• Een nieuwe Glampingtent voor Eurostretchtents,
• Een nieuw terras voor Lekkerneij Dorpskantine.
• Een verbeterde Holaras veegmachine voor op vliegtuigstartbanen,
• Een educational app voor Microstation 
• Een voorzetmodule vol met moderne energiezuinige technologie ter verduurzaming van woningen voor Factory Zero.

De avond werd afgesloten met een toost op de, soms met vallen en opstaan, behaalde positieve resultaten van de examenkandidaten. Met deze eerste lichting Vwo leerlingen en tweede lichting havo afgestudeerden heeft ons Technasium de volledige cyclus Technasiumopgeleide leerlingen voltooid. 

Alle aanwezigen, zowel opdrachtgevers, leerlingen als docenten beaamden het belang voor de toekomst van de andere manier van leren kenmerkend voor het Technasium. Hierbij wordt in teamverband gewerkt aan Bèta gerelateerde vraagstukken van bedrijven & instellingen in de Achterhoek. Technasiumleerlingen raken hiermee al tijdig voorbereid op onze, door technologie, snel veranderende maatschappij.

Tot slot is het mooi om te vermelden dat wij deze week ook bericht ontvingen dat wij wederom voor een jaar het predicaat Technasium mogen voeren. Dat wordt jaarlijks getoetst op een aantal basiseisen en die zijn bij ons dik in orde. Kortom, we doen met Technasium de goede dingen op de goede manier. Dat was ook te zien op de meesterproefavond. Een prestatie waar we met z’n alleen trots op kunnen zijn. 


Terug

Contact

Bizetlaan 86
7002 LZ Doetinchem
0314 378787

info@ulenhof.nl
www.ulenhof.nl

Twitter:
@ulenhofcollege