V2B wint bij Technasium Top Award finale
Bericht geplaatst op: 17-4-2019

Dinsdag 9 april gaan Tv2A en V2b op pad naar het Arminius Congrescentrum in Rotterdam. De leerlingen worden naar Rotterdam gebracht door docenten, toa’s en ouders. Van de ongeveer 30 meereizende leerlingen zitten er 12 iets meer gespannen in de auto. Deze 12 mogen straks een pitch houden voor een kundige jury (een topman van Unilever, Technasiumontwikkelaars en professoren van de Radboud Universiteit). Het onderwerp is virussen. De opdracht voor het project ‘Viruskenner’ was een preventiemiddel of -product maken tegen virussen. In de lessen hebben 3 klassen hieraan gewerkt en zijn er 4 groepen van 4 leerlingen uitgezonden. In totaal stonden 19 scholen in de finale.

Goed voorbereid gaan ze de pitch in. Een groep van Tv2A lijkt door te zijn. De groepen van V2B gaan beide door. In de finale zijn er 6 groepen en uiteindelijk is helaas de groep van Tv2A helaas niet door. Na een quiz voor alle deelnemers en publiek is het tijd voor de presentaties van alle 6 groepen voor de jury en het publiek. Spannend, leerzaam en ongelooflijk knap!

De winnaars zullen bekend worden gemaakt in 3 categorieën: inhoud, creativiteit en maatschappelijk belang.En de winnaars zijn: groepje V2b voor inhoud met de uitwerking van hun 'alert' en groepje V2b voor creativiteit met uitwerking van het 'teken werend wasmiddel'. 

Als je wilt weten waarom ze gewonnen hebben en wat ze gepresenteerd hebben, kom dan woensdag 2 oktober naar het Corpus in Rotterdam. Daar presenteren ze hun plan nogmaals bij de sciencemakers awards en worden ze gehuldigd door de minister van onderwijs! 
Overigens: de gewonnen bekers zijn te bewonderen in het Technasium.


Terug

Contact

Bizetlaan 86
7002 LZ Doetinchem
0314 378787

info@ulenhof.nl
www.ulenhof.nl

Twitter:
@ulenhofcollege