UlenhofTheater: ‘Icarus, de zee was blauw’
Bericht geplaatst op: 28-2-2018

Op 7, 8 en 9 maart is het weer de beurt aan het theatertalent dat onze school rijk is om hun kunsten te vertonen. Op 3 avonden zullen zij, verenigd in UlenhofTheater, het stuk ‘Icarus, de zee was blauw’ ten tonele brengen. 

Theatrale inloop zal zijn vanaf 19.00 uur (dat wil je niet missen!), aanvang van de voorstelling is om 19.30 uur. Plaats van handelen is de aula van het Ulenhofcollege aan de Bizetlaan. Kaartjes kosten 5 euro per stuk en zijn vanaf 1 maart tot en met 9 maart te koop in de pauzes. Ook aan de deur kan nog een kaartje gekocht worden.
Kaarten kunnen ook gereserveerd worden via theater@ulenhof.nl.


 
‘Icarus, de zee was blauw’
Icarus, de zoon van uitvinder en architect Daedalus, zorgt voor opschudding in het gezapige Kreta, waar de wrede koning Minos de bevolking met harde hand onder de duim houdt. Maar dat lukt niet bij Icarus. Overal zorgt hij voor opschudding. Niets trekt hij zich aan van wetten en regels. Waarom zou je? En het liefst zou hij willen vliegen. Dwars door de wolken naar….naar wat eigenlijk? Dat weet eigenlijk niemand.
Maar dan wordt Icarus verliefd op Ariadne, de jongste dochter van koning Minos. Voor haar zet hij alles, alles op het spel. En dan loopt alles uit de hand. Of toch niet? Zijn Icarus en Ariadne moedig of overmoedig? En welke rol speelt het noodlot?  En waarom zou je trouwens niet willen vliegen?

‘Icarus, de zee was blauw’, is gebaseerd op teksten van o.a. ‘Rebel met vleugels’ (2011) van Marcel Roijaards, ‘Vliegen tot de hemel’ (2010) van Michael de Cock en Gerda Dendooven en bewerkingen van Griekse mythen van schrijfster Imme Dros. 
De verhalen van Icarus, Ariadne, de Minotaurus en het labyrint worden in de Ulenhof-versie door de vrienden van Icarus verteld en ontspint zich een hedendaagse, tegendraadse versie van een prachtig oud verhaal. 


Terug
Contact

Bizetlaan 86
7002 LZ Doetinchem
0314 378787

info@ulenhof.nl
www.ulenhof.nl

Twitter:
@ulenhofcollege