technasium
Natuurlijk zijn natuurkunde, wiskunde, scheikunde, techniek en beeldende vorming hartstikke leuk. Maar wat nou als je deze vakken al tijdens je schoolcarrière in de praktijk kunt brengen?

Wat nou als een bedrijf aan jou vraagt eens te kijken hoe de lichtuitstoot van kassen verminderd kan worden of een dierentuin aan je vraagt een verblijf voor hun nieuwe groep chimpansees te ontwerpen en jij mag de berekeningen doen én het ontwerp, geheel volgens de eisen? Op het Ulenhof kan dat! En daarin zijn we in Doetinchem uniek.

Op 16 maart wonnen Calvin, Jop, Fenne, Lucas, Rens, Merel, Emma en Madelon uit H2C met hun lichtontwerp 'AIR LEAF' voor de binnenstad in Doetinchem de voorronde van de 11e Technasium Top Award, een jaarlijkse wedstrijd voor het vak O&O.

Op het Technasium ga jij in opdracht van het bedrijfsleven onderzoek doen en ontwerp je samen met je medeleerlingen bijvoorbeeld een spel voor diabetici of een supersonische ligfiets.

Alle leerlingen havo en vwo krijgen in klas 1 en 2 het vak O&O. Hierna kun je kiezen of je het vak ook in de bovenbouw neemt. Je mag er zelfs examen in doen!

Ook op onze mavo is er veel aandacht voor het in de praktijk brengen van wat je geleerd hebt. Zo leer je bij het vak Technologie & Toepassen goed plannen, samenwerken en presenteren, zodat je beter bent voorbereid op de toekomst.