technasium
Natuurlijk zijn natuurkunde, wiskunde, scheikunde en beeldende vorming hartstikke leuk. Maar wat nou als je deze vakken al tijdens je schoolcarrière in de praktijk kunt brengen?

Wat nou als een bedrijf aan jou vraagt om een alternatief te bedenken voor een te gekke vuurwerkshow, maar dan wel eentje die veilig, betrouwbaar en niet schadelijk voor het milieu is? Of als een bekende Doetinchemse sporthal je vraagt om voor hun nieuwste zaal uitdagende klim-en springtoestellen te bedenken? En jij mag de berekeningen doen én het ontwerp, geheel volgens de eisen, maar ook met jouw eigen inzichten. Op het Ulenhof kan dat!Op het Technasium ga jij in opdracht van het bedrijfsleven onderzoek doen en ontwerp je samen met je medeleerlingen bijvoorbeeld een nieuw gezond brood met bijpassende verpakking of zelfs operatie instrumenten voor het Slingeland!

Alle leerlingen havo en vwo krijgen in klas 1 en 2 het vak Onderzoek en Ontwerpen (O&O). Hierna kun je kiezen of je er in de bovenbouw verder mee wilt. Je kunt er zelfs examen in doen!


Rianne, Jaron, Joran, Daniek en Stijn (v3b) deden, samen met ongeveer 150 derdejaarsleerlingen van bijna 40 scholen uit heel Nederland, 5 juni mee aan de landelijke finale van de Technasium Top Award 2018.